Djuren & jag

Senaste tiden.


26 maj 2010 Posted by | Bilder på djuren, Vi | Lämna en kommentar

NOD32 support


Jag har köpt antivirusprogrammet NOD32 till den bärbara datorn hemma. Kanonbra program!

För en dryg månad sedan sparkade jag liv i en gammal trött stationär dator, för att barnen ska ha något att surfa på. Jag laddade ner en 30-dagars gratislicens av NOD32 och installerade på burken.

Strax fick jag ett mycket trevligt mejl från NOD32-supporten som frågade om installationen gått bra och om jag hade några frågor. Det hade jag ju; jag undrade om det gick att addera den trötta burkens programlicens med den befintliga licensen som vi haft ett tag. Det är nämligen billigare med två licenser som ”hör ihop” än två enskilda licenser.

Jag fick till svar att det var möjligt att packa ihop licenserna om dom fick mitt användarnamn. Jag skickade det och sedan blev det dödstyst från supporten.

Häromdagen dök det upp ett meddelande på den bärbara datorns skärm där det stod att det var fem dagar kvar innan licensen utgår. Den måste förnyas. Glad i hågen mejlade jag supporten igen för att få instruktioner om hur jag ska gå tillväga vid förnyelsen på de båda datorerna för att licenserna och faktureringen ska bli rätt.

Oj, oj, oj.

Dom kan inte svara mig utan ger mig instruktioner om hur jag ska gå tillväga när användarnamnet och lösenordet har gått ut. Det är ju inte det jag frågat om! Jag mejlar tillbaka och förklarar igen vad det handlar om, men får endast ett tomt svar tillbaka…????

Eftersom NOD32 är ryskägt, är det nog så att det sitter ryssar på supporten under pseudonymerna Kenneth och Oskar. Dom använder google översätt när dom läser mejlen som kommer in, därigenom kan dom inte förstå frågorna som ställs, och använder en färdig svarsmall som skickas iväg på måfå.

Jag kommer ALDRIG mer att mejla NOD32-supporten!


Nu har det gått några timmar sedan jag skrev detta och allt har löst sig. När jag beskyllde dom att vara ryssar blev det fart. Fakturan för två licenser kommer på posten inom några dagar. Samma användarnamn till båda datorerna. 😀


21 maj 2010 Posted by | Klagomuren, Vi | Lämna en kommentar

Piiip


På söndag bär det av till Gävle till en tamråttsuppfödare. 😀 Sara ska skaffa tamråttor igen.

Flisa älskar alla slags små djur; tamråttor, marsvin, kaniner… När jag och Sara kom hem med en resebur häromdagen blev Flisa alldeles knäpp. Hon visste direkt vad det betydde, hon letade febrilt efter ett litet djur. Om man kupar händerna tror hon att djuret är där och då ställer hon sig på bakbenen och vinkar. Hon är sååå söt.

21 maj 2010 Posted by | Flisa, Vi | Lämna en kommentar

Premiärbad


Igår tog hundarna årets premiärdopp i havet.

Flisa och Moltaz simmade och hämtade pinnarna vi kastat, medan Ayla och Lillen var lite mer försiktiga, ville helst ha markkontakt.

Men alla fyra verkade tycka att det var alla tiders. 🙂

19 maj 2010 Posted by | Ayla, Flisa, Lillen, Moltaz, Vi | 1 kommentar

Varning! Äckligt!


Om du är äckelmagad, sluta läs nu! 😀

Imorse när jag skulle gå till brevlådan för att hämta tidningen höll jag på att kliva på en mus utan huvud som Leon placerat på förstukvisten.

Jag tog på mig vantar och plockade upp musen med svansen först i en bajspåse. Nu ligger den i soptunnan.

När vi senare skulle gå ut med hundarna upptäckte mannen att det låg några slemmiga små delar på mattan utanför dörren. Eftersom bara huvudet var borta från muskroppen, så konstaterade vi att delarna måste komma inifrån musens huvud.

När jag försökte plocka upp hjärndelarna som låg på mattan schöjdes jag. Något grönt som såg ut som pesto ungefär, (hjärnsubstans?), ville inte riktigt följa med in i bajspåsen, så jag fick plocka flera gånger. Hade jag inte haft vantar på mig inuti bajspåsen, utan känt konturerna av äcklet mot fingertopparna, hade jag nog lagt en spya på bron.

En av dagens lärdomar: Leon tycker att huvudet är smarrigast.

För dig som inte fått nog av äckel idag, kolla här!

06 maj 2010 Posted by | Leon, Vi | Lämna en kommentar

Bombman som granne


Vad sägs om att ha en snart 50-årig bombman till granne?

Det har vi!

På sista april sprängde han två bomber i villaområdet, först briserade en bomb som fick två av tre barn vid majbrasan att storgråta. Efter ca tio minuter briserade en till bomb som var det värsta jag hört. Alla barn skrek och alla hundar for runt som skräckslagna. Våra hundar var inne i huset med stereon på hög volym, men särskilt Moltaz blev väldigt orolig.

Vi var en hel del som i samlad trupp gick hem till grannen och skällde ut honom, sen ringde vi polisen.

Fick höra att han även brukar skjuta med gevär genom fönstret.

Snacka om omogen livsfarlig idiot till granne! Han borde inte få bo bland vanligt folk.

04 maj 2010 Posted by | Vi | 1 kommentar